Welcome; ordering

News, Site map

Photo's on Flickr

About us / Contact

'Nederlandse' modellen

Gezocht/Looking for

Gezocht / Wanted
 
Met enige regelmaat krijg ik vragen over uitgaven van lang geleden. Soms wil men desnoods een kopie om te bouwen, of een origineel exemplaar voor de verzameling. Ik  kan niet altijd helpen - vandaar deze rubriek. 
Elke copyshop kan kleurcopieën maken tot A3; voor scannen en printen boven A3 formaat kan ik desgewenst bemiddelen.
Mail Uw vragen en antwoorden naar het gewone adres - zie pagina Info / Contact.
 
Collectors sometimes ask for (a copy of) an old or unusual model. Grateful for any help; don't hesitate to send your own request.
 
* * *
 
maart 2018: instructies bij de Sabena Boeing van Emsco
                 een exemplaar van de Sikorsky 58 (niet de Sabena heli 55)
januari 2018:
 
Gezocht: origineel, of herdruk Nationale Nederlanden: SPARO, Delftse Poort.
 
Gezocht: de brochure / bouwbeschrijving die hoort bij het Maison d'Artiste, model van Thoth / Victor Veldhuizen van Zanten.
 
Cuspa, Ierland, gaf een kleine reeks zw-w modellen van Kerken enz. uit. Ik heb een verzamelaar die ze zoekt. Wie heeft iets liggen?
 
oktober 2016:
 
Peter Lok vond deze oude advertentie (1941!) voor de Delftsche Poort (hier verkrijgbaar als repro). Uit de tekst blijkt dat er van dezelfde uitgever ook een model van de 'Groote of St Laurenskerk' in Rotterdam is geweest. Die heb ik nog nooit gezien - wie helpt?!
 
Het lijkt er op dat het  scheepvaartmuseum DSM in Bremerhaven is opgehouden met bouwplaten. Een verzamelaar zoekt de Nautilus van Jules Verne.
 
ARP / Witcard Amsterdam
Ansichtkaart modellen van bekende (vooral Nederlandse) gebouwen werden ontworpen door Jos Tema (HJL Joostema) uit Overveen. Ben op zoek naar het Witte Huis, Rotterdam.
 
FILM
Een verzamelaar herinnert zich uit de jaren '60 - begin'80  een aantal bouwplaten die waren gebaseerd op gebouwen waar beroemde filmscènes waren opgenomen, zoals 'Last Tango in Paris (Casa Mila in Barcelona) en ook 'The Third Man' (Wenen) en Checkpoint Charlie (Berlijn)... Welke uitgever zou dat geweest kunnen zijn? Wie helpt?
 
ROTTERDAM
Er moet ooit een bouwplaat geweest zijn van het vóóroorlogse Blijdorp. Wie kan mij daaraan helpen, of heeft informatie?
 
MIDDELBURG
Er schijnt (waarschijnlijk vóór de oorlog) een bouwplaat te hebben bestaan van het mooie stadhuis van Middelburg (door het Duitse bombardement verwoest, en vrijwel geheel opnieuw gebouwd in de jaren '50-'60). Ik zou daar graag een exemplaar van te pakken krijgen - maar een scan is ook goed!
 
* * *
 
Weet iemand van het bestaan van een drijvende bok / floating crane van ongeveer dit type? Misschien ooit als reclame uitgegeven?!
Does anyone know of a paper model of a floating crane like this?
 
 
Thoth, East Building Washington?
 
 
Published ca. 1965. Can anyone help?
 
I am looking for ( sold out ?) models of Richard Vyskowsky:
The "Pohansko Jagdschloss" and the "Schloss Blatna".
Pohansko was published by Erkotyp, but is no longer in print. Blatna was published by Albatros in 1987, perhaps later also by the Czech magazine ABC.
 
 
 
· Er moet ooit een bouwplaat van het Vredespaleis geweest zijn - nog nooit tegengekomen. Wie helpt? (Dit was een asichtkaart waarmee men reclame maakte voor de bouwplaat)
 
. van Emsco en Avia: allerlei modellen.
 
· Scholz bouwplaten (Duitse uitgever) van Nederlandse vliegtuigen
 
* * *
 
 
 
 
 
September 2010. Een Rotterdamse verzamelaar is op zoek naar een bouwplaat van Blijdorp.
 
 
* * *